visionaris.cat Vins Persones
Persones Vins

Visionaris presenta

 

Satisfet 2022

8 de maig, 2024 Alt Penedès

Satisfet 2022

Blanc natural: raïm sense maquillatge

Vi blanc natural provinent d'agricultura ecològica i collit a mà un plujós matí de setembre pel Pere Jané, jove pagès i viticultor que volia continuar amb el conreu de la vinya que havien plantat els seus avis.

El seu primer vi, Satisfet 2022, és un cupatge de xarel·lo —de vinya vella— i un pessic de malvasia de Sitges —de vinya jove— de la finca Mas Rossell de Font-Rubí, el Penedès més verd i pregon. Hi trobareu fruita blanca, llima fresca i fonoll que ens recorda a les aromes íntimes dels marges florits un matí de primavera. Romaní i agulles de pi després de la pluja. I un respecte atàvic a la terra i a les formes antigues de vinificar, sense cap reacció química a banda d'allò que la natura proposa. Una aposta arriscada que fuig dels xarel·los més comercials, però que ens regala senzillesa, sinceritat, tradició i una increïble sapidesa. Aquests petits plaers del dia a dia, a cavall entre allò ben fet i allò extraordinari, són fantàstics. Gràcies, Pere!

El trobaràs a Bodega Penedès (rambla de Nostra Senyora, 3), Inzolia (carrer de la Palma, 21), Terra Martina (carrer del Coll, 2) i Serveis Penedès (carretera d'Igualada 70, 78) de Vilafranca del Penedès.

Subscriu-te al butlleti de Visionaris